groen voer

Maandverslag Make Sense Holland – juni 2017

Stichting Make Sense Holland heeft nu zijn eerste officiële maand achter de rug en het is zeker een spannende maand geweest. Het is een maand geweest met leuke workshops, maar ook met een gaaf radio optreden op Den Haag Fm.

Draadloze Tesla Torens

Op 3 juni schoten de sparks in het rond, want toen was iedereen bij Make Sense Holland lekker aan zijn slayer exciter aan het knutselen.

Het belangrijkste van deze workshop was om aan te tonen hoe makkelijk het is om met de wetenschap van Nikola Tesla aan de gang te gaan. Tesla ontwierp al 100 jaar geleden de techniek om de wereld van gratis stroom te voorzien.

Nu hebben wij met een klein groepje zonder ervaring een simpele uitvoering van zijn kennis werkelijk gemaakt in een middagje. Kan je je voorstellen hoe de wereld er uit zou zien als iedereen zich hier voor in zou zetten? Voor een indruk van de dag:

Groene vingers > groen voer

De tuin van Make Sense Holland begint steeds meer te lopen en we kunnen al de vruchten van ons werk plukken. Zo hebben we bij deze edities van Gezond De Wereld Rond elke week iets kunnen koken met ingrediënten uit eigen tuin. We hebben al 2 soorten sla, rucola, basilicum, bosui en kruisbessen uit de eigen tuin geserveerd.

Wil je ook graag mee tuinieren of koken? Heb je misschien een stuk tuin over dat ook voor deze doeleinden gebruikt kan worden? Neem even contact op met Make Sense Holland of kom gewoon een keer langs bij onze meetings op het Trefpunt Vliethage.

groen voer

Lorena’s zepen

Make Sense Holland wil zichzelf als stichting graag onderscheiden door niet simpelweg om donaties te vragen. MSH kan je namelijk ook steunen door het aanschaffen van allerlei producten!

Binnenkort komt de MSH webshop online, maar we zijn al wel begonnen met de distributie van Lorena’s zepen. Dit zijn volledig organische zepen zonder chemische toevoegingen met bovendien een overheerlijke geur! De zepen worden verkocht voor 10 euro per stuk en zijn te bestellen via de mail of door contact met ons op te nemen op Facebook.

Lees meer over Lorena’s zepen.

Make Sense on Air

Afgelopen vrijdag werd er zelfs even op de radio wat Sense gemaakt bij het programma ‘De Goede Zaak’. Een mooi programma waarbij elke week stichtingen in de spotlight worden gezet om mensen bewuster te maken van de wereld waar we nu in leven.

Dennis & Erik waren op bezoek en hebben gesproken over Nikola Tesla, Jacque Fresco, CBD-olie en hoe fijn het is voor Haagse en Amsterdamse burgers om samen te werken.

Kijk hier het volledige interview terug:

Making Media

Van stilzitten bij Make Sense is geen sprake, want behalve alle gave events van MSH is er ook weer heel wat uitgebracht.

Zo heeft het zijproject ‘Resonate’ 3 nieuwe tracks online gezet.

Het experimentele dubstep nummer ‘Complicated’ van Copelandia.

Met daarnaast ook 2 meditatie tracks van Svaha.

Allen zijn gratis te downloaden!

Ook is er weer een nieuwe aflevering van Lekker Groen Doen met aquaponics!

Heb je interesse in je eigen aquaponicsset? Steun dan de leverancier Eigen Tuin In Huis.

Er is ook weer een aantal nieuwe blogs uitgekomen:

Een verslag van MSH op bezoek bij LandGut Girtenmühle, een lijst met meer dan 190 Bewustzijn vergrotende documentaires die je online kunt kijken en het blogbericht Ego-Is. Egoïsme… Het klinkt zo naar, maar wat is het nou eigenlijk en wat betekent het voor ons?

Ook brengen we voortaan elke maand een nieuwsbrief uit met een maandverslag en agenda voor de komende periode. Dus als je graag op de hoogte wilt blijven, vergeet je dan niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *